Samandağ’ı susuzluğa mahkum edenler utansın!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Büyük Karaçay Barajı’ndan yaptığı açıklamada, Samandağ’daki su sorununun sorumlusu olarak bir kez daha Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni hedef gösterdi.

50 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip barajdan Samandağ’a su sağlanabileceğini, ancak büyükşehir belediyesinin zamanında arıtma tesisini ve isale hattının yer teslimini yapamadığı için işlemlerin geciktiğini belirten Milletvekili Yayman, Samandağ Halkı’na seslenerek, “Susuzluğa mahkûm değilsiniz” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni görevini yapamamakla suçlayan Milletvekili Hüseyin Yayman, “Büyük Karaçay Barajı’nın gövdesindeyiz. Barajın büyüklüğünü ve muhteşemliğini görüyorsunuz. Burası Hatay’ımızın yüzakı barajlarından biri. Hatay’ın en büyük üçüncü barajı. Bu barajın Antakya’ya, Defne’ye ve Samandağ’a su sağlaması lazım. Antakya’ya ve Defne’ye su sağlıyor fakat Samandağ’a su sağlamıyor. Maalesef ve maalesef Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tam beş yıldır gerekli izinleri vermemesi, yer teslimi yapılmaması nedeniyle Samandağ’da susuzluk yaşanıyor. Ben buradan Samandağ halkına değerli hemşerilerime seslenmek istiyorum; Ey Samandağ Halkı sen susuzluğa mahkûm değilsin! Bu barajda tam 50 milyon m3 küp su kapasitesi var ve şuanda da bu barajda yüzde 25-50 doluluk oranı var.  25 milyon metre küp su var. Ve bu barajdan aslında biz Samandağ’ın yüzyıllık su ihtiyacını karşılayabiliriz ama büyükşehir yönetiminin umurunda olmadığı için, büyükşehir yönetimi bu meselenin üzerinde ciddiyetle durmadığı için maalesef ama maalesef burada çok ciddi bir su problemi yaşanmakta. Ben bunu milletimizin takdirine sunuyorum. Bu barajı yapıp Hatay halkına teslim eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım Bakanımıza, Devlet Su İşleri Genel Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ey milletimiz, ey Hatay halkı işte bu kötü Büyükşehir yönetimi, aciz Büyükşehir yönetimi şehirleri susuzluğa mahkûm ediyor ve maalesef insanlarımız suyla imtihan ediliyor. Ben bunu milletimizin takdirine sunuyorum, milletimizin ferasetine sunuyorum, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum, Allah’a emanet olun. Barajımız tamamen dolu fakat bu suyu Büyükşehir yönetimi Samandağ halkına iletemiyor” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın