Aman dikkat! Güneş çarpmasın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle güney kesimlerde hafta sonuna kadar mevsim normallerinin 4 ilâ 6 derece üzerinde, hafta sonu ise tüm yurtta 6 ilâ 10 derece üzerinde seyredeceğini duyurdu.

Mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkması beklenen sıcaklıklara karşı vatandaşlardan dikkatli olmaları istenirken, Hatay’da ise en düşük sıcaklığın 31, en yüksek sıcaklığın 41 dereceyi göstermesi bekleniyor. Hassa ve Kırıkhan ilçelerinde ise  sıcaklığın bugünden itibaren 40 dereceyi bulabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden ülke genelinde yaşanacak sıcaklıklarla ilgili yapılan açıklama şöyle, “Önümüzdeki bir haftalık süreçte ülkemiz genelinde sıcaklıkların artmaya devam ederek, hafta sonuna kadar batı ve güney kesimlerde mevsim normallerinin 4 ilâ 6 derece üzerinde, hafta sonu ise tüm yurtta 6 ilâ 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Bununla birlikte; önümüzdeki beş gün Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz’de hafta sonuna kadar kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yüksek sıcaklıklar ve kuvvetli yağışlarla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı tahmin raporları ile meteorolojik uyarıların, vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilerek, gereken önlemlerin alınması önem arz etmektedir.

Bir cevap yazın