Olağanüstü kuraklık tehlikesi kapıda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı haziran ayı ve son bir yıllık döneme ait kuraklık durumunu gösteren harita kuraklığın boyutlarını göz önüne serdi. Türkiye’nin olağanüstü şiddetli kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken haritada, son günlerde susuzluk sesleri yankılanan Hatay Nisan – Haziran 2021 dönemine ait son 3 aylık kuraklık haritasında çok şiddetli kurak ve şiddetli kurak olarak gösterildi.

İki farklı metoda göre ölçümler yapılarak hazırlanan 2021 Haziran Ayı Meteorolojik Kuraklık Durumu haritalarında SPI metodu sonuçlarına göre Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülkenin doğusu, güney Ege ve Aksaray ‘olağanüstü kurak’ gösterildi. En son geçen Mayıs’ta yayımlanan haritalara göre, ülke genelindeki ‘olağanüstü kurak’ bölgelerin ciddi düzeyde arttığı gözlendi.

Adana, Hatay civarları, Iğdır ve güneyi, Trabzon çevresi, İç Anadolu’nun doğu kısımları, İzmir’in güneyinden itibaren Muğla, Antalya, Karaman ve Konya ise ‘çok şiddetli kurak’, ‘şiddetli kurak’ ve ‘orta kurak’, bu bölgelere yakın bazı bölgeler de ‘hafif’ kurak’ olarak haritada yer aldı.

Bir cevap yazın