2’nci OSB yatırımı!

Tosyalı Demir Çelik Sanayi A.Ş.’nin kıyı-dolgu projesi kapsamında hayata geçireceği ve Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlayan Liman Amaçlı İlave Dolgu Alanı Projesi ile ilgili halkı bilgilendirme toplantısı 11 Ağustos’ta gerçekleşecek.

İskenderun’a bağlı Azganlık Mahallesi II. Organize Sanayi Bölgesi sınırında toplamda 243.685 m2 ’lik alanda planlanan “Liman ve Dolgu Alanı” projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ÇED Olumlu kararı vermesinin ardından, iskele alanının büyütülmesi ve bu amaçla kapasite artışına gidilerek “İskele Alanı Kapasite Artışı Projesi”ni planlayan Tosyalı Holding, İskenderun II. Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde liman işletmesinin demir çelik üretim tesislerine hizmet verebilmesi amacıyla mevcut liman sahasının genişletilmesi amacıyla da Liman Amaçlı İlave Dolgu Alanı Projesi ile birlikte  “Çelikhane ve Sürekli Döküm Entegre Tesisi”ni hayata geçirecek.

İskenderun II. Organize Sanayi Bölgesinde, Tosyalı Limanı’nda mevcut iskele ile halihazırda ÇED süreci devam etmekte olan “İskele- Dolfen ve Liman Amaçlı İlave Dolgu Alanı” proje alanı arasında, 946, 948 ve 970 parsellerinin önüne gelen 78.399,12 m2 ’lik alanda “Liman Amaçlı İlave Dolgu Alanı” projesi ile hem Tosyalı Liman işletmesi bünyesinde bulunan ve onaylı imar planında yapımı devam eden çelik üretim tesislerinin hammadde, yarı mamul ve mamullerinin depolanması sağlanacak hem de mevcut Tosyalı Liman işletmesindeki kıyı yapıları ile planlanan yeni iskele yapısı arasında kalan alan doldurularak liman sahasında proje bütünlüğü sağlanacak.

Bir cevap yazın