Başkan Savaş’ın su politikası yaşamsal amaçlı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında Dörtyol’da yapılan ‘İçme Suyu Şebeke Projesi’ tanıtım toplantısına katıldı.

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, CHP Erzin İlçe Başkanı Yalçın Elmasoğlu ile Meclis üyeleri ile birlikte ilk olarak Erzin’de mahalle muhtarları ve vatandaşlarla buluşan Başkan Savaş, daha sonra Dörtyol’a geçti.

‘Dörtyol İçme Suyu Şebeke Projesi’ toplantısına katılan Başkan Savaş, içme suyu sorununa çözüm bulmak amacıyla yapılacak projeyle Dörtyollu vatandaşların rahata kavuşacağını ifade etti.

Dörtyol’da ayda 3 bin adet su patlağı onardıklarını ifade eden Başkan Savaş, “Dörtyol’daki eski asbestli borular basınca dayanıksız. Bu yüzden kırılmalar meydana geliyor ve aylık 3 bin tane patlak oluşuyor. Daha da önemlisi kanalizasyon suyunun karıştığı suyu halkımıza asla içirmeyiz. Vicdanımız buna izin vermez” dedi.

11 ilçede altyapı projelerine hayata geçirdiklerine dikkat çeken Savaş, şehrin her tarafında yıllanmış sorunlar bulunduğunu çoğu yerde asfaltlama yapılamamasının sebebinin bu altyapı çalışmaları olduğunu kaydetti.

Hatay’daki altyapı seferberliğinin sebebinin halka temiz ve yeterli su içirmek olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “İki defa asfalt yapma şansımız yok çünkü bu sizin paranız. Bu parayı dikkatli harcamak zorundayız. Altyapıyı bitirdiğimiz yerlerde asfalt çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

Başkan Lütfü Savaş, il genelindeki altyapı seferberliğinin devam ettiğini ifade ederek 7 yılda 2 buçuk milyar liralık projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Toplantıda konuşan HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat da, 15 ilçe ve 593 mahalleye yapılan hizmetlerin eşit olması gerektiğini ve altyapı problemlerinin çözüleceğini ifade etti.

Bir cevap yazın