‘Normalleşme sürecinde tedbiri elden bırakmayın’

Yeni tip koronavirüs delta varyantında vaka artışlarına dikkat çeken İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, vakaların artmaması için normalleşme sürecinde de; sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarına uymak gerektiğini belirtti.

Normalleşme sürecinde vatandaşların tedbirlere uymaması halinde koronavirüs vaka sayısının tekrar artabileceğini dile getiren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, “Koronavirüs enfeksiyonu ile mücadele kapsamında, maske kullanmaya ve sosyal mesafeyi korumaya devam etmemiz gerekiyor. Aksi halde, normalleşme sürecinde de vaka artışı yaşanmaya devam edecektir. Yaz aylarında kurallara uyulmalıdır” dedi.

“Koronavirüse karşı aşı olmanız önemli”

Aşıların, toplumsal sağlığın korunması konusunda çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur, “Covid-19 enfeksiyonunun en sık görülen belirtileri; öksürük, ateş ve nefes darlığıdır. Bu belirtilere ek olarak; ishal, bulantı ve kusma görülebilmektedir. Yaz aylarında virüs salgınında azalma görülmemektedir. Bu nedenle; mümkün olduğunca dışarı çıkılmamalı, sosyal mesafe kurallarına uyulmalı, maske kullanımına devam edilmeli ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerekir. Koronavirüse karşı en önemli kalkan ise aşıdır. Kendiniz ve sevdikleriniz için aşı olun” dedi.

Bir cevap yazın