Kültür Sanat Muhabirleri ‘Medeniyetler Şehrinde’ buluştu

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlediği ‘Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları’ projesinin 4’üncü durağı Hatay oldu. Şehrin tarihi ve kültürel güzelliklerini Türkiye’nin farklı bölgelerindeki okur ve takipçileriyle buluşturmak üzere Hatay’a gelen Kültür Sanat Muhabirleri Derneği üyesi yaklaşık 40 gazeteci, ilk olarak Hataylı meslektaşlarıyla buluştu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya konuk gazetecilerle birlikte HBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nida Yılmaz, Basın İlan Kurumu (BİK) Hatay Şube Müdürü Halil İbrahim Parlak, Hatay Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Ortak hedef Hatay’ı tanıtmak

Medya, Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmalarına HBB olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Nida Yılmaz, “Sizi Hatay’da görmek çok güzel. Sayın Başkanımız Doç. Dr Lütfü Savaş yurtdışı programının olması sebebiyle sizlerle buluşamadı. Burada ortak hedefimiz Hatay’ı tanıtmak. Şehrimizden güzel izlenimlerle ayrılacağınıza eminim” dedi.

Hatay’a ilk kez geldiğini söyleyen Dernek Başkanı Gökdemir, “Hatay’ı bugüne kadar TSK’nin sınır dışında yaptığı operasyonlardan biliyoruz. Ancak Hatay çok zengin bir şehir. Biz de Hatay’ın bu zenginliklerle anılması için buradayız. Buranın kültür ve turizm açısından hak ettiği değere ulaşması için biz gazetecilere önemli görevler düşüyor” dedi.

Gazeteciler izlenimlerini okurlarıyla buluşturacak

Tarihi ve kültürel değerleri gelecek nesillere aktaracak haberlere önem vermeleri gerektiğini de söyleyen Gökdemir, 3 günlük gözlemlerini kendi şehirlerinde yazı dizisi ya da belgesel olarak yayınlayacaklarını belirtti.

BİK Müdürü Parlak da yakın zaman önce Hatay’daki görevine başladığı ifade ederek Hatay’ın gastronomi şehri olmasının yanında medeniyet ve sevgi şehir olduğu gözlemlediğini söyledi.

Muğla, Bolu, Elazığ ve Artvin gibi Türkiye’nin farklı 13 şehrinden gelen gazeteci ve muhabirler, 3 gün boyunca Hatay’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle bezenmiş yerlerini gezecek.

Bir cevap yazın