Resmen açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay ziyaretinde, Dörtyol’da bulunan Türk Denizcilik Sicili’ne kayıtlı ilk yüzer LNG depolama ve gazlaştırma gemisi(FSRU) Ertuğrul Gazi’nin açılışını gerçekleştireceklerini duyurdu.

Geminin 110 milyon metreküp doğalgaz depolama kapasitesiyle tek başına Hatay ve Osmaniye’nin bir yıllık konut ihtiyacını karşılayabileceğini ifade eden Dönmez, Ertuğrul Gazi FSRU gemisinin doğalgaz arz güvenliğini teminat altına alacağına dikkati çekti.

Enerjide ‘arz güvenliği, enerji teknolojilerinde yerlileştirme ve öngörülebilir piyasalar’ ana hatlarını çizdiklerini belirten Dönmez, “İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla cuma günü Hatay Dörtyol’da Ertuğrul Gazi FSRU Tesisimizin resmi açılış törenini gerçekleştireceğiz. Gemimiz bu yılın nisan ayında Hatay’a demir atmıştı. Ertuğrul Gazi’nin yerinde daha önce BOTAŞ’a ait başka bir kiralık FSRU gemisi vardı. Şimdi onu göndereceğiz. Ertuğrul Gazi ilk Türk bayrağına sahip FSRU gemimiz olacak. Gemimiz 110 milyon metreküp doğal gaz depolama kapasitesiyle tek başına Hatay ve Osmaniye’nin bir yıllık konut ihtiyacını karşılayabilecek. Milletimize şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyorum” dedi.

Bir cevap yazın