Sivil gözetimde İskenderun farkı!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen İç Güvenlik Sektörü’nün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi – III. Aşama Tecrübe Paylaşımı Çalıştayı İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile UNDP temsilcileri ev sahipliğinde düzenlendi.

Ramada Otel’de düzenlenen toplantıya; Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra genel ve özel kolluk kuvvetleri, ilgili/yetkili kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaf ve meslek odaları temsilcileri ve diğer katılımcılar katıldı.

İç güvenlik sektöründe sivil gözetimi geliştirmek ve güçlendirmek için istişarede bulunulan toplantıda, daha önceki toplantılarda hazırlanan 25 eylem planı ve uygulamalar da değerlendirildi. Katılımcıların da fikir ve önerilerine yer verilen toplantıda, suç önleme konusunda ortaklık anlayışı ile örnek uygulamalar da geliştirilirken, yapılması planlanan 92 aktivite hakkında da istişarede bulunuldu.

İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferit Gül, çocuklara küçük yaşlarda sevginin öğretilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Kişi cezaevine girip çıktığı zaman yâda toplum nezdinde düşünüldüğünde otomatikman suçlu potansiyeline sahip oluyor. Bu kişilerin topluma kazandırılması noktasında da sıkıntılar yaşanıyor. Şuanda 18 yaşın altında olan bütün çocuklar kimliklerini bulma arayışı içerisinde olduğundan bu çocuklara kazandırılan kimlik toplumun geleceğini belirliyor. Bu yaşlarda suçlu potansiyelinin oluşmasına ya da toplum nezdinde onları suçlu potansiyeli olan kişilerin yönlendirmesine daha çok rastlanıyor. Bizim okul aile birliği fertleriyle ve öğrencileri bizzat tanıyan rehber öğretmenlerle yaptığımız görüşmeler, okullara gidip jandarma ekibinden birilerini gördükleri zaman o değerli hissettirilme duygusunun çocukların jandarmaya ve polise karşı olan sempatisini arttırdığını ortaya koydu. Bundan dolayı önemli olan şey; bizim o çocuklara sevgiyi her zaman vermemiz ve topluma kazandırmamız çok daha sağlıklı ve çok daha güzel olacak” dedi.

Suçu oluşmadan önce önlemek için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini ifade eden İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş,  “Gençlerimizi toplumumuza kazandırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Onlarla ilgili çeşitli broşürlerimiz dağıtıldı, özellikle pandemiden sonra daha değişik projelerimiz var. Psikologla yaptığımız görüşmelerde suça karışmış veya madde bağımlısı çocukları gruplar halinde emniyete davet ettim, onları topluma kazandırmak için faaliyetlerimiz ayrıca devam edecek. Trafik güvenliği konusunda da aynı şekilde gece gündüz demeden tüm birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte. Park ve bahçelerin ayrıca umuma açık yerlerin denetimi sürekli yapılıyor” diyerek, emniyetin çalışmalarından bahsetti.

Bir cevap yazın