CHP’nin Kıbrıs çıkarmasında Lütfü Savaş da var

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KKTC’deki temaslarına partisinin KKTC temsilciliğinin çalışmalarına destek olmak amacıyla görevlendirdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da eşlik etti.

Başkan Savaş’ın yanısıra beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz’ün de hazır bulunduğu CHP heyeti ile birlikte ilk olarak Kıbrıs Türkü’nün Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Hamitköy’de bulunan kabrini, ardından da KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Gönyeli’de bulunan anıt mezarını ziyaret ederek çelenk sunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu ve heyetini KKTC’de görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Tatar, pandemi dolayısıyla bazı ziyaretlerin geciktiğini belirterek, “Kıbrıs’tan baktığımızda Türkiye’yi bir bütün olarak görmekteyiz. Türkiye’nin kendi içerisinde farklı düşünceler olabilir ama Kıbrıs meselesi, milli bir davadır. Milli davada gelinen aşamada artık iki devleti bir çözümün hepimizin müşterek menfaatidir diye düşünmekteyim” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da kabullerinden dolayı Tatar’a teşekkür edip, Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kutlarken, KKTC’nin bağımsızlığını, ekonomik olarak gelişmesini desteklediklerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu ve heyeti daha sonra Cumhuriyet Meclisi’nde Meclis Başkanı  Önder Sennaroğlu, Başbakan Ersan Saner, Dışişleri Bakanlığı’nda Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu ve heyeti daha sonra TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin konuk heyet onuruna vereceği öğle yemeğine katıldı. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Meclisi’nde yapacakları siyasi ziyaretlerin ardından, Meclis’te basın açıklaması yaptıktan sonra aynı gün Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın