Bir Hüseyin Yayman imzası daha!

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay’a yepyeni bir kültür sanat yatırımının müjdesini verdi. Hatay’ı müzeler şehri haline dönüştürüp, kültür turizminin başkenti yapmak hayalini gerçeğe dönüştürmek için çalışmalar yapan Milletvekili Yayman,  Antakya Saray Caddesi üzerinde bulunan ve restore çalışmaları devam eden tarihi yapının tamamlandıktan sonra Hatay Edebiyat Müzesi olacağını açıkladı.

‘Hatay’a gelen turistlerin ruhunu da doyurmayı hedefliyoruz’

Hatay’ın Türkiye’nin açık hava müzesi olduğunu ifade eden Yayman, “Son 3 yıldır sürekli Hatay’ı müzeler şehri yapacağımızı ve Kültür Turizminin başkenti haline getireceğimizi dile getiriyoruz. İşte Edebiyat müzemiz bu hedef doğrultusunda atılmış önemli bir adımdır. Hatay’a gelen bir turistin eşsiz hikayemizle aklını, harika yemeklerimizle midesini ve muhteşem müzelerimizle ruhunu doyurmayı hedefliyoruz. Hatay, Türkiye’nin açık hava müzesidir ve bacasız sanayi turizmden daha fazla pay almalıdır. Saray Caddesi üzerine yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binanın restore edilme aşamalarını adım adım izledik. Kısa sürede bu binanın kurtarılarak yeni bir fonksiyon verilmesi şehrimiz adına çok önemli ve mutluluk verici bir gelişmedir. Bina hem yok olmaktan kurtarılmış hem de şehrin en güzel binalarından biri olmuştur. Bu eserin Hatay’a kazandırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ile Hatay Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör’e teşekkür ederim” dedi.

Antakya çekim merkezi olacak!

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü İşıkgör de, yaklaşık bir yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi binanın Antakya’ya yakışır bir kimliğe kavuştuğunu belirterek, “ Mülkiyeti hazineye ait Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsisi tescil bina, onarılarak Hatay Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak kullanılacaktır. Biz salgın döneminde de çalışarak bu binayı şehrimize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Mevcut tescilli bina, Hatay tarihi ve kültürü ile Hatay ilinde yaşamış ve yaşayan şair ve yazarların kitaplarıyla donatılarak, kültürel faaliyetlerin yapıldığı alan haline gelecektir. (Şair ve yazarları anma ve tanıtım günleri, şiir dinletileri, yazarlarla buluşmalar gerçekleştirilecektir)” dedi.

Bir cevap yazın