Hatay’da sevincin adı ‘Mavi’!

Hatay Valisi Rahmi Doğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son haftalarda hızlı bir düşüş ivmesi yakalayarak, Türkiye’de en az vaka görülen iller sıralamasında Hatay’ı mavi renge taşıyan tüm vatandaşlara sağduyularından dolayı teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre 100 bin kişide 12,47’lik oranla vaka sayısı en az il olarak zirveye ulaştıran Hataylılara mevcut kurallara uymaya devam çağrısı yapan Vali Doğan ve Başkan Savaş, ‘Birlikte başaracağız’ mesajı verdi.

Salgınla mücadelede alınan sıkı tedbirler ve vatandaşların duyarlılığıyla ilgili Vali Doğan ve Başkan Savaş’ın mesajları şöyle;

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Kıymetli hemşehrilerim, İlimiz 22-28 Mayıs tarihleri arasında 100 bin kişide 12,47 vaka sayısıyla Türkiye’nin en az vaka görülen ili olmuştur. Başta sağlık çalışanlarımıza, kurumlarımıza ve tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunarım. Birlikte Başaracağız.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Sağlık Bakanlığımız tarafından açıklanan, 100.000 nüfusa karşılık gelen, bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasına göre Hatay virüs riski en düşük il olmuştur. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Lütfen, mevcut kurallara uymaya devam edelim.”

Bir cevap yazın