Arsuz Kaymakamı’na 41 kere maşallah!

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın ilçe merkezinde saklı kültürel hazineyi gün yüzüne çıkardığı Rhosus Antik Kent’te yaz hazırlıkları hızla devam ederken, yolun ilk kez trafiğe kapatılma denemesi 11 Haziran’da uygulanacak.

Yaz mevsiminde nüfusu yaklaşık 3 kat artan ilçeye gelen turistlerin, antik kenti gece – gündüz rahat rahat gezme olanağına kavuşması amacıyla başlatılacak olan yol kapatma kararını ilçe esnafıyla yaptığı ortak akıl toplantısının ardından uygulamaya koyacak olan Kaymakam Sarı’nın talimatıyla ayrıca ışıklandırma çalışmalarında da son aşamaya gelindi.

Arnavut taşı ile döşenen ve mavi-beyaz renk uyumuyla dikkat çeken Antik kentteki dönüşüm sürecinde, cadde üzerindeki trafo da kent dokusuna uygun olarak, dış cephe yüzeyleri tarihi Arsuz Evleri şeklinde boyanarak hem güzel bir görünüme kavuşturuldu, hem de çevreye uyumlu hale getirildi.

Arsuz’un tarihi evlerinin siluetini yansıtacak görünümde boyanan trafodaki dekoratif boyalarda ayrıca nazar boncukları dikkat çekerken, Arsuz’u ve denizin renklerini yansıtan Rhosus Antik Kent’teki yön levhaları da tarihi sokağa ayrı bir hava kattı.

Yerli ve yabancı turistlerin mavi – beyaz fotoğraf karelerinde seyahat edeceği Rhosus Antik Kent’teki dokunuşlar vatandaşlar tarafından beğenilirken, değişime şahit olan Arsuzluluar da Kaymakam Musa Sarı’ya teşekkür etti.

Bir cevap yazın