İskenderun’da normalleşme denetimi

İskenderun Kaymakamlığı koordinesinde oluşturulan Salgın Denetim ekibi, Haziran ayı boyunca gerçekleştirilecek olan ikinci kademeli normalleşme süreci dolayısıyla denetimlere başladı. Yasakların esnetildiği kademeli normalleşmenin yeni dönemi ile birlikte 1 Haziran itibariyle faaliyete başlayan işletmelere denetimin yanı sıra, kademeli normalleşme tedbirleri anlatıldı.

İçişleri Bakanlığı ve Hatay Valiliği’nin talimatı çerçevesinde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in koordinasyonuyla, yerel yönetim, ilgili / yetkili kurum ve kuruluşların İdareci ve  personelleri, mahalle muhtarları,  esnaf/meslek odaları temsilcileri ile genel ve özel kolluk birimlerinin katılımıyla oluşturulan özel ekipler, “Haziran ayı Kademeli Normalleşme Dönemi” tedbir ve kararları esas alınarak, maske  kullanımı,  sosyal  mesafe ve hijyen vb. başta olmak üzere genel bir denetim gerçekleştirdi.

Alınan kararların uygulanmasının yanısıra, ayrıca rehberlik edici ve bilgilendirici çalışmalar da yapan denetim ekibi, kurallara uyan esnaf ve vatandaşlara teşekkür ederken, uymayanları da uyardı.

Bir cevap yazın