Tosyalı Limanı’na onay!

İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Tosyalı Mevcut Liman alanına, dahil edilmesi planlanan parsellerle ilgili Liman Amaçlı 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama İmar Planı Teklifi, Kıyı Kanunu kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı.

İskenderun Azganlık Mahallesi’nde yer alan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin kıyı kesiminde, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yer alan plan 946, 947 (yeni 970 parsel) ve 948 nolu parsellerin önünde yer alan mevcut Tosyalı Liman Alanı’na ilave olarak yapılması planlanan liman alanı düzenlemelerini içeren planlamanın 6.11 hektarı kapsadığı öğrenildi.

Liman alanının faaliyete geçmesi ile İskenderun Organize Sanayi Bölgesi ile Osmaniye Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan tesisler ile İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak çelikhane tesisi ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bulunan çelik üretim tesislerinin yıllık 5.000.000 Ton’u bulan ithalat ve ihracata konu yüklerine tahmil tahliye hizmeti verilmesi amaçlanmakta olup Limanın artan kapasitesi ile de 3. şahıslara genel limancılık hizmeti verilmesi hedefleniyor.

Gerek karayolu, gerekse demiryolu nakliyesi açısından yük sahiplerine önemli bir avantaj sağlaması beklenen iyileştirme çalışmalarına ek olarak, yeni karayolu ve demiryolu yatırımlarının da tamamlanması ile birlikte Limanın birçok önemli ticari rotanın birleştiği ve tekrar dağıldığı, önemli uluslararası kavşak noktalarından biri haline gelmesi planlanıyor.

Bir cevap yazın