Kibar Feyzo’nun çekildiği konağa Vali el attı!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Reyhanlı’da Kibar Feyzo filmi ve Asi dizisinin çekimlerinin yapıldığı Kavalcık(Harran) köyünde bulunan ve valilik tarafından restore edilerek Sinema Müzesine dönüştürülmesi planlanan konakta incelemelerde bulundu.

Kemal Sunal’dan Türkan Şoray’a, Şener Şen’den Müjde Ar, Tarık Akan, Gökhan Güney, İlyas Salman, Adile Naşit, Kadir İnanır ve Fatma Girik’e kadar çok sayıda sanatçının film çekimleri için konakladığı köyü sinema müzesine kavuşturacak olan Vali Doğan, Hatay’ın ilk sinema müzesi ile geçmişten bugüne Türk sinema tarihine ışık tutacak.

Vali Doğan, Kibar Feyzo, Ezo Gelin, Kaçak, Asi gibi birçok filmin çekildiği konaktaki incelemesinin ardından Reyhanlı eski İlçe Emniyet Müdürlüğü alanı ve yeni inşa edilen Seyir Tepesinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerde Hatay Valisi Rahmi Doğan’a, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve ilgili kurum müdürleri de eşlik etti.

Bir cevap yazın