Esnaf Odaları, ‘İL’ konusunda somut adım istiyor!

Hatay Esnaf ve Sanatkâr Odalar Birliği(HESOB) Başkanvekili Erol Akın ve iskenderunlu Esnaf Oda Başkanları, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı öncülüğünde başlatılan ‘İskenderun il olsun’ talebine destek verdi.

Esnaf Oda Başkanları adına konuşma yapan Akın, İskenderun’un yıllar önceden il olması gerektiğine vurgu yaparak, siyasilerden konuyla ilgili Ankara’da yapılan çalışmalar ve İskenderun’un il olmasını engelleyen nedenleri de kamuoyu ile paylaşmalarını istedi.

İl olma konusuyla ilgili artık somut adımlar atılması gerektiğini belirten HESOB Başkan Vekili Erol Akın, “İskenderun’un il olmasını canı gönülden isteyen esnaf oda başkanları olarak İskenderun Belediyesi Meclis Üyelerinin aldığı ortak kararı takdirle karşılıyor ve destekliyoruz. Yalnız şunu belirtmek isteriz ki; Bizim İskenderun’un il olmasında ne Hatay’a ne de başka bir yere hesap verme gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Eğer bizim bilmediğimiz bir konu ya da İskenderun’un il olmasını engelleyen bir kanun veyahut hukuki bir gerekçe varsa bunu ilgili makamların bizlere açıklaması gerekir. Çünkü yıllardan beri esnaf oda başkanları olarak İskenderun’un il olmasıyla alakalı bütün çaba ve gayreti gösterdik, fakat sonuç alamadık. Şuanda İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın başlatmış olduğu ve İskenderun Belediye Meclis Üyeleri’nin almış olduğu ortak kararla İskenderun’un il olmasını bizler de destekliyoruz ve bu konuyla ilgili somut adımlar atılmasını istiyoruz. Bunun yanısıra siyasi partilerin de bu konudaki görüşlerini ve Ankara’da ne tür çalışmalar yapıldığını bilmek istiyoruz” dedi. 

Bir cevap yazın