Öz Çelik-İş’ten sendikacılığa yeni boyut!

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven, yönetim kurulu ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Özçelik-İş Sendikası’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Emeğin savunucularına gerçekleştirilen ziyarette, Hak İş konfederasyonu il Başkanı ve Öz Çelik İş sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör emeğin yanında iyiliği, sevgiyi, barışı, umudu ve geleceği de örgütlediklerini dile getirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güngör, “Sayın Başkanımız ve yönetim kurulunun şubemizi ziyaretleri bizleri onure etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Dün olduğu gibi bundan sonra da işçilerimizin hizmetkârı olmaya devam edecek, üyelerimizin ekonomik, sosyal, kültürel hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Hizmet binamız, tüm camiamıza hizmet edecek açık adres olarak yapıldı. Biz; emekçileri sadece sendikalı yapmıyor, sadece toplu iş sözleşmesinden yararlandırmıyor, onlara sadece iş güvencesi sağlamıyoruz. Sadece emeği örgütlemiyoruz; aynı zamanda iyiliği, sevgiyi, barışı, umudu ve geleceği örgütlüyoruz. İlkelerimiz, değer ve birikimimizle, gelecekte bize üye olacak olan yarının emekçilerine de hitap ediyoruz. Bize emanet edilen mücadeleyi, yarınlara daha güçlü şekilde aktarma anlayışıyla hareket ediyoruz. Sendikacılığın ‘Günü kurtarmak değil, geleceğe hazırlanmak’ olduğuna gönülden inanıyoruz. Önümüze çıkan engelleri bir imtihan, çalışma ve dayanışmayı ise en büyük başarı olarak kabul ediyor ve bunu şiar ediniyoruz” dedi.

Güngör, hükümetin işçi lehine yaptığı her türlü yasada yanında olduklarını, ama işçilerin haklarında yapılacak kısıtlamalarla alakalı her türlü kanunu demokratik bir şekilde eleştirerek meclisten geçmesini engellemek için çaba harcayacaklarını, haklılıklarını kırarak ve dökerek değil, yapıcı bir şekilde söylemeye devam edeceklerini ifade etti.

Güngör, ayrıca dünyayı ve ülkeyi saran Covid -19 belası ile ilgili tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

‘Şehre yakışan bina’

İlçe Başkanı Abdülkerim Güven de, pandemi ve kongre süreci dolayısıyla ziyaretleri bir süre ertelediklerini belirterek, “İnşaat halinde gördüğüm bu güzel hizmet binanız gerçekten bizleri büyüledi. Hak İş Konfederasyonu ve Özçelik-İş Sendikası’na yakışır bir eser ortaya çıkmış. Şehrimize ve sendikamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta Genel Başkan Yunus Değirmenci olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Bir cevap yazın