Milletvekili Yayman, Hatay’ın kardeşliğini yansıttı!

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, vatandaş odaklı hizmet anlayışının yanısıra farklılıkların zenginliklerini kucaklayan yapısıyla da takdir topladı. İlimizde birkaç gün arayla kutlanan Musevilerin Hamursuz(Pesah) Bayramı ile Katoliklerin Paskalya Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerde, büyük bir dostluk örneği gösteren Milletvekili Yayman,  birlikte yaşama dair Hatay’da varolan hoşgörüyle de önemli bir mesaj verdi.

Hatay Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu’na Pesah Bayramı, O’na 20 metre mesafede oturan Katolik Cemaatinin önde gelen ismi Dominik Pertogoli’ye de Paskalya Bayramı ziyareti gerçekleştiren Milletvekili Hüseyin Yayman, bayramların koronavirüs dolayısıyla birarada kutlanamadığına dikkat çekerek, gelecek yıllarda yine beraberce bayramlarımızı kutlamak temennisiyle, gönüllerin bir ve birlikte olduğunu ifade etti.

Musevi ve Hristiyan cemaatinini bayramlarını kutlayan Yayman, “İşte bizim Hatay’ımız böyledir. Her zaman dediğimiz gibi biz birlikte Hatay’ız, birlikte Türkiye’yiz” diyerek, farklılıkların asırlardır hoşgörüyle harmanlandığı Hatay’ın zenginlikleri kucaklayan yapısının ve kardeşliğinin korunmasının önemine vurgu yaptı.

Bir cevap yazın