‘Koronavirüsü yenmek elimizde!’’

Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla İskenderun’da başlattığı kırmızı çizgi uygulamasının ardından, il genelinde hayata geçirilecek olan pandemi tedbirlerine değindi. Güncellenen risk haritasında Hatay’ın 3’ncü kademeyle turuncu renkli yüksek riskli iller arasında yeraldığını belirten Vali Doğan, il genelinde Pazar günü tam gün sokağa çıkma yasağının uygulanacağını ifade etti.

Pazar günü tam gün yasak!

Vatandaşlara, tedbiri elden bırakmamaları yönünde çağrı yapan Vali Doğan, “Pandemiyle ilgili dün Sağlık Bakanlığımız verileri açıkladı. Kurulan bir sistem var. Bu sistem vatandaşlarımızın tavrı ve davranışlarına göre değişiyor. Tedbirlere uyulması takdirinde bu durumun değişeceğini düşünüyoruz. Maske-Mesafe-Hijyen kuralına uyup, tedbiri elden bırakmadığımız sürece bu hastalığı yenip normal hayatımızı devam ettirebiliriz. Bildiğiniz gibi açıklama sonrasında Pazar günü tam gün sokağa çıkma yasağı da ilimizde uygulanmaya başlanacak. 3 ve 4 kademeli illerde sokağa çıkma yasağı uygulanacak, sadece 1 ve 2 kademeli illerde sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak. Şuan itibariyle esnafa yansıyan bir durum yok. Yüzde 50 kriter devam ediyor. Esnaflarımız kapasitenin yüzde 50’sini kullanarak işlerini akşam 19.00’a kadar devam ettirebilecekler.  Sadece yasağın olduğu günlerde paket servis uygulamasına geçecekler. Şuan itibariyle bir sıkıntımız yok” dedi.

Tedbir, tedbir, tedbir!

Hastanelerde doluluk oranlarına da değinen Vali Doğan, “ İskenderun olsun, Antakya olsun hastanelerimizde herhangi bir sıkışıklık bulunmamakta. Ama hastanelerimizde yer olması, doluluk oranının düşük olması bizi tedbirsizliğe sevk etmesin. Bu işi tedbir ve aşıyla aşacağız. Bir taraftan aşılama çalışmaları devam ediyor, ama bir taraftan da tedbirlere uymamız lazım. Yaz geliyor ve yaz mevsimiyle birlikte insanlar ister istemez bir rahatlama bekliyor. Ama, tedbiri elden bırakmadan normal yaşamımıza da devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın