Hatay Valisi’nin kırmızı çizgisi çok net!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik hayata geçirdiği ‘Kırmızı çizgi” uygulaması kapsamında, İskenderun’daki farkındalık çalışmasında eline fırçayı alarak yaya geçidinin ortasındaki şeridi, kırmızıya boyadı.

Trafikte yayalara ilk geçiş hakkının verilmesine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla tüm yurtta eş zamanlı olarak yapılan “Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulamasına İskenderun’dan start veren Vali Doğan’a İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferit Gül, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar, öğrenciler ve basın mensupları eşlik etti.

İlçede yoğun olarak kullanılan Şehit Pamir Caddesi üzeri Vakıfbank-Palmiye Eczanesi önünde yaya yolunda gerçekleşen etkinlikte, kırmızı çizgiyi çeken Vali Rahmi Doğan, bütün şoförler ve vatandaşlardan yaya önceliği konusuna hassasiyetle davranmalarını istedi.

Trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne vurgu yapmak amacıyla hayata geçirilen ‘kırmızı çizgi’ uygulamasının önemine değinen Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Bugün İskenderun’dayız.  Ülke genelinde İçişleri Bakanlığı’nın başlatmış olduğu bir genelge var. Biliyorsunuz son birkaç yıldır yaya önceliğini çok önemsiyoruz. Trafik kuralları ölçüsünde, yaya vatandaşlarımıza öncelik verilmesini çok önemsiyoruz. Bugün de tekrardan farkındalık oluşturmak adına tüm Türkiye genelinde, Bakanımızın öncülüğünde valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, emniyet mensuplarımız, zabıtalarımız ve STK’larımızla ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ sloganıyla, tüm şoförlerimize, vatandaşlarımıza yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirmelerde bulunduk. Bu medeniyetin bir parçasıdır. İnsanlarımızın bu uygulamadan mutlu olacağını düşünüyorum. Bugün itibariyle tüm ilçelerimizde ve Hatay’ın tamamında farkındalık oluşturmak adına başlatılan uygulamaya tüm şoförlerimizi, vatandaşlarımızı hassasiyetle uymaya davet ediyoruz” dedi.

Vali Doğan’ın ardından, ilçe protokolü de eline fırçayı alarak ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir!’ mottosuyla ‘Yaya Önceliği’ vurgusuna dikkat çekerek, yaya yolundaki şeridi kırmızıya boyadı.

Bir cevap yazın