Hasan Arslan’a güven tam

Arsuz’un turizmde hak ettiği yere gelmesi için olağanüstü çaba gösteren Arsuz Turizm ve Kültür Derneği, 2.Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Arsuz Lion King Apart Otel’de pandemi tedbirleri dikkate alınarak gerçekleştirilen kongrede, mevcut başkan Hasan Arslan 94 üyenin tamamının oyunu alarak, yeniden güven tazeledi.

Divan başkanlığını Yıdız Bor, yardımcılığını Ali Turaç ve yazmanlığı da Demet Tuman’inin üstlendiği kongrede Başkan Hasan Arslan, ‘Sevdamız Arsuz’ ilkesinden yola çıktıklarını belirterek, Arsuz ortak paydasında turizm payını artırmak adına yeni dönemde özellikle genç turizmciler ve kadınlarla birlikte çalışmalarında ivmeyi arttıracaklarını söyledi.

Arsuz’un turizm altyapısındaki sıkıntıları dile getirerek, yetkilileri çözüme davet eden Hasan Arslan, “Bir arada olmamızı sağlayan aynı sevda, aynı aşk değil mi? Sevdamız Arsuz’a hizmet etmek derneğimizin misyonudur. Bu konuda, bizler üstümüze düşeni yapmanın onurunu yaşadık ve yaşıyoruz. STK’ların görevleri yapılmayanları dile getirmektir. Yeşil ve mavinin bütünleştiği Arsuz’da maalesef turizm hakkettiği yerde değil. Yatırımlar eksik, altyapımız yok. Yıllardır ihmal edilmişiz. Bu konuda çözüm merci olan yerel ve mülki amirlere büyük görev düşmektedir. Turizm konseyi oluşturulmalıdır. Turizmin yalnızca denizden ibaret olmadığını anlamak ve anlatmak zorundayız. Denizi, havası, doğal güzellikleri ve kültürel mirası ile turizmin her alanının yapılabileceği ilçemiz Arsuz’un hava sporları, dalış ve su sporları, sosyal aktiviteleriyle deniz turizminin yanısıra inanç ve sağlık turizminde de bir an önce hakettiği yere gelmesini ve sahip olduğumuz en güzel hazinemizi koruyup gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak zorundayız” dedi.  

Faaliyet raporu, bütçe ve denetim raporunun okunması, genel kurulca ibra edilmesinin ardından gerçekleşen seçimde yeniden başkanlığa seçilen Başkan Hasan Arslan, tüm üyelerine ve çalışmalarına katkı veren Arsuzlular’a teşekkür etti.

Hasan Arslan başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu; Metehan Sakallı,  Nazan Turaç, Taner Uçar, Sunay Yıldız, Sabit Mutlu ve Şeyhmus Çelik.

Dernek bünyesinde hizmet verecek olan gençlik ve kadın kollarının da oluşturulmasının ardından yeni yönetim zaman kaybetmeden ilk toplantısını yaptı ve yeni dönemde yapılacak projeleri ana başlıklarla masaya yatırdı.

Bir cevap yazın