‘Sessiz Öğretmen’de sesli tören!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ‘57. Kütüphane Haftası’ kutlama etkinlikleri kapsamında İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ederek, bir yıl içinde en çok kitap okuyan kitapseverlere belgelerini takdim etti.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Nebil Özdemir tarafından karşılanan Kaymakam Yönden, çalışanlar ve en fazla kitap okuyan kitapseverle sohbet ederken, insanlar okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için halkı bilinçlendirmek adına Kütüphane Haftası’nın ve kitap okumanın öneminden bahsetti.

Toplumun kültür ve medeniyet birikiminin hazinesi olan kütüphanelerin niteliği ve çokluğunun bir ülkenin gelişmişliğinin ve kültürel seviyesinin en önemli göstergelerinden olduğunu söyleyen Kaymakam Yönden, “ Dünyanın her döneminde bilgiye sahip olan, yöneten ve kullanan toplumların, her konuda daha ileri seviyede oldukları herkesçe kabul gören bir gerçek olmakla birlikte, bilgiye ulaşmanın en güvenilir yolu da kitap okumaktan geçmektedir. Sessiz öğretmen olarak da adlandırılan kütüphanelerimiz; okuma ve araştırma alışkanlığını geliştirip, fikir, düşünce ve bilgi ürünlerinin kişiler arasında paylaşılmasını sağlayarak, kültür mirasının geleceğe aktarılmasına katkı sunmaktadır. Bizler, ilk emri “Oku” olan bir inancın mensupları olarak, her dönemde bilgiye ve okumaya önem vermişizdir. Kelime anlamı olarak kitapevi olan kütüphaneler, günümüzde sadece kitapların bulunduğu ve kitaplardan istifade edildiği yerler değil, toplumu ilgilendiren konularda konferanslar, kurslar, el becerileri ve sanat eserleri gibi birçok etkinliğin düzenlendiği, toplumun sosyal kalkınmasına yardımcı olan kültürel, eğitici, dinlendirici faaliyetlerin de merkezleridir” derken, Kütüphaneler Haftası’nın bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi artırmasını diledi.

Kaymakam Yönden daha sonra, 2020-2021 yıllarında kütüphane arşivlerinden faydalanmak suretiyle; en çok kitap okuyan çocuk, genç ve yetişkin kategorilerdeki kitapseverleri tebrik ederek, birer de kitap hediye etti.

Bir cevap yazın