18 Mart’ta duygu yüklü şehitlik ziyareti

Türk tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 106. yıl dönümü münasebeti ile Antakya Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Törene, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Akkurt, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Recep Cansu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, siyasi parti il başkanları, Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, kurum il müdürleri, gaziler, askeri erkân ve şehit yakınları katıldı.

Tören; çelenklerin sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Şehitlik Şeref Defteri’ni imzalayan Hatay Valisi Rahmi Doğan Şeref Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Şehitlerimiz;

Göğsümüzü gururla kabartan, tarihimizin en müstesna zaferlerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yıl dönümünü kutlamak üzere yüksek huzurlarınızdayız.

En güçsüz görüldüğü dönemde dahi vatanı, bayrağı, dini ve istiklali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin ispatısınız.

Canınızı vererek can olduğunuz bu vatan toprakları üzerinde rahat ve huzur içerisinde yaşıyor ve geleceğe umutla bakabiliyorsak siz, Aziz Şehitlerimiz sayesindedir.

Bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklara çok büyük fedakârlıklarla sahip olduğumuzun bilinciyle emanetinizi geleceğe ve daima yükseklere taşıyacağız. Toprağa değil, milletimizin kalplerine gömülen sizleri rahmet minnet ve şükranla anıyoruz.

Ruhunuz şad olsun.”

Daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Şehitliği gezerek şehit kabirlerine karanfiller bırakan Vali Doğan, şehit yakınları ile bir süre sohbet ederek onlara başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu.

 Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimizin ruhuna edilen duaların ardından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı sona erdi. 

Bir cevap yazın