Çok özel fotoğraflarla Çanakkale Destanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Gençlik Kolları, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, Havuzlu Çarşı’da ‘Çanakkale’ konulu fotoğraf sergisi düzenledi.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, CHP Meclis Üyeleri, kadın kolları, partililer, HBB Heyeti ve ADD şube üyelerinin katılımıyla gerçekleşen sergide, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, katılımcılıra Çanakkale Savaşı’nda yaşanılan zorlukları bir nebze de göstermek adını hoşaf dağıtıldı.  

“18 Mart Zaferi tarihe iz düşüren bir savaş olmuştur”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Çanakkale destanın Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin ispatı olduğunu belerterek, “18 Mart, işgalcilere, emperyalistlere karşı vatan savunması yaparak Mustafa Kemal’in 57. Alaya ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ sözüyle Kurtuluş Savaşı’nın ateşinin fitilini yaktığı gündür. Bu zaferin kazanılması 20. Yüzyılın tüm siyasal olaylarına yön vermiştir. İşte bu nedenle 18 Mart tarihi ve Çanakkale Zaferi tarihe iz düşüren bir savaş olmuştur. Sonuç olarak, Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, elleri kınalı Mehmetçiklerimizin, şehit düşen tüm 57. Alay mensuplarının, Seyit Onbaşı’nın ve ebediyete intikal etmiş tüm silah arkadaşlarının aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Vatan size minnettardır, ruhunuz şad olsun. Şuandan emin olun ki emanetiniz emin ellerdedir” dedi.

“Bu vatanı kanımızın son damlasına kadar sahipleneceğiz”

Çanakkale Zaferi’nin kelimelerle anlatılamayacağını ifade eden CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mert Yüz ise, “Bugün bizim konuşarak yâda türlü etkinliklerle yad ettiğimiz bu kutlu zafer kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüktür. Bugün Çanakkale, sadece Türk askerinin değil binlerce km. öteden gelmiş askerlerin de yattığı bir şehir olarak tüm dünyaya bu savaşın askerlerin değil, emperyalist ülkelerin savaşı olduğunu ilan etmiştir. Biz Türk gençliği olarak atalarımızın bu koşullarla koruduğu ve bize emanet ettiği bu vatanı kanımızın son damlasına kadar sahipleneceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından CHP İlçe Gençlik Kolları Üyesi Pelin Karamutlu, ‘Çanakkale Destanı’ adlı şiiri okudu.

Bir cevap yazın