Eşsiz bir yolculuğa eşlik etmeye var mısınız?

Hatay’ın önemli turizm destinasyonlarından tarihi Vakıflı Köyü ve Musa Ağacı’nın bulunduğu Hıdırbey Mahallelerini birbirine bağlayacak olan Hz. Musa Yolu(yürüyüş yolu) projesi hızla ilerliyor.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA) 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı (TZKAMU) kapsamında Samandağ Kaymakamlığı tarafından yürütülen proje kapsamında DOĞAKA desteği ile altyapı, çevre düzenlemesi ve ışıklandırma çalışmaları tamamlanırken, güzergah iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Projenin mevcut kırsal turizmin çeşitlendireceğini ifade eden DOĞAKA’dan projeyle ilgili şu açıklama yapıldı; “Rivayete göre Hazreti Musa ile Hazreti Hızır’ın beraber yürüdüğüne inanılan yolun turizme kazandırılması için mevcut stabilize yol üzerinde düzenlemeler yapılarak bu mekanları birbirine bağlayan güzergah ile doğa yürüyüşü parkuru haline getirilmektedir. DOĞAKA desteği ile altyapı, çevre düzenlemesi ve ışıklandırma çalışmaları tamamlanan projede, güzergah iyileştirme çalışmalar devam etmektedir. Kültür, tabiat, tarih, doğa ve yayla turizminin merkezi bölgeyi yılda en az 15.000 kişinin ziyaret etmesi beklenmektedir. Bölge insanı içinde önemli bir gelir kaynağı olan turizm çeşitlendirilmesi ile konaklama süresi artacak ve alternatif gelir kaynaklarından çeşitlenmesine katkı sağlayacaktır.”

Bir cevap yazın