Lütfü Savaş’tan, Fatih Tosyalı’ya ‘Hodri Meydan!’

Televizyon programındaki bir soruda İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın büyükşehir belediye başkanlığına aday olduğu duyumuna ‘Hodri Meydan!’ diyen HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Bir de bu arkadaş Büyükşehir Belediye Başkanı olursa biz ne yapacağız?” sorusunu sordu.

Tosyalı’nın gazetecilerle konuşmak yerine büyükşehir belediye meclisinde konuşması gerektiğini ifade eden Başkan Savaş, “Madem birçok konu konuşuyor, gelsin Büyükşehir Meclisinde konuşsun biz herkese söz veriyoruz. Ama bu konuları hiç dile getirmiyor bu arkadaşımız” şeklinde konuştu.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın gelecek seçim döneminde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak çıkmasını çok istediğini söyleyen HBB Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Bu arkadaş, önce İskenderun’da belediye başkanlığını yapabilsin!” dedi.

Seçim döneminde Başkan Tosyalı’nın aday olmasının normal olduğunu belirten Başkan Lütfü Savaş, “Üç yıl sonra büyükşehir seçimleri gelir çatar, çıkarsın partinden aday olursun. Ama iki yıldır daha İskenderun Belediye Başkanlığı görevini yapamadan sen çıkıp büyükşehire niyetleniyorsun. Böyle bir şey olmaz. Başka arkadaşlarımız da aynı hareketi yaptı olmadı. İki dönemdir de ben kazanıyorum, CHP kazanıyor. Bir daha girersek Allah nasip ederse yine kazanırız. Ama sen önce kendi görevini yapacaksın. Kendi ilçenin belediye başkanlığını yapacaksın. Ama İskenderun-Antakya diye ayırırsan sana nerden geldiğini sorarlar! Benim bugüne kadar kimsenin yerinde gözüm olmadı. Kimsenin yerine gıpta ile bakıp konuşmadım” sözleriyle eleştirilerini sürdürdü.

Bir cevap yazın