Lütfü Savaş: ‘Hatay bir bütündür!’

Televizyon programında, en büyük yatırımı İskenderun’a yaptıklarını hatırlatan HBB Başkanı Lütfü Savaş, sırf fitne çıkmasın ve birileri ayrıştırmasın diye özen gösterdiklerini dile getirdi.

Bu nedenle de iki ayrı EXPO fuar alanı hazırladıklarını anlatan Başkan Savaş, “ EXPO’yu isteseydik biz Antakya merkeze yapardık gittik İskenderun’a yaptık ikinci bir EXPO’yu. Niye yaptık bunu? Dağın ön yüzü ya da arka yüzü diye bir dedikodu çıkmasın diye. Orda da güzel olacak. Ve oradaki 100 dönümlük arazi kullanılmaya devam edecek. Her türlü sosyal, kültürel, ekonomik, gastronomi birçok alanda kullanılmaya devam edecek” bilgilerini verdi.

Hatay’ın 15 ilçesinin bir bütün olduğunu söyleyen Lütfü Savaş, “Eğer siz İskenderun, Dörtyol, Payas’ı çıkartın, Hatay, 6. Bölgeyi hak eden bir il olur. Çünkü gelirin yüzde 70’i zaten orada. Limanlar var, demirçelik sektörü var, filtre sektörü var. Ama bunu her gün temcit pilavı gibi Yayladağlı’nın, Erzinli’nin, Hassalı’nın, Samandağ’lının başına vuruyor bu arkadaş!” sözleriyle İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı eleştirdi.

Bir cevap yazın