‘Fatih Tosyalı Hatay’ı ayrıştırmasın!’

Konuştuğu bir televizyon kanalında; İskenderun Belediye Başkan Fatih Tosyalı’nın, İskenderun’un il olması yönünde çalışmaları olduğunun sorulması üzerine tepkisini dile getiren Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Lütfü Savaş, sert çıktı.

Hatay’ın bir bütün olduğuna özelikle vurgu yapan HBB Başkanı Lütfü Savaş, ayrıştırma dilinin kullanılmaması gerektiğini ifade ederek, “Hatay’ı bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk bütün olarak emanet etmiştir. Biz de gelecek nesillere bütün olarak emanet edeceğiz. Bir insan bir defa tasavvur edecek. Seçimle kazandığın şeyle yetineceksin. Bir yeri bölüp de oranın belediye başkanı olmanın ne anlamı kaldı? Siz şehri ikiye bölmüş oluyorsunuz. Atatürk bu şehri Erzin’den Samandağ’a, Samandağ’dan Hassa’ya kadar yaptıysa eğer bir bildiği vardır” değerlendirmesini yaptı.

Fatih Tosyalı’nın Hatay’ı ayrıştırma girişimlerine bir anlam veremediğini anlatan Savaş, “İskenderun’da ülkemizin çeşitli bölgelerinden hatta Rusya’dan gelip iş yapan fabrika kuran insanlar var. Şimdi böyle ayrıştırmaya devam edersek, taa Kilis’e kadar gideriz. Çünkü o kardeşimiz de Kilis’ten gelip önce sobacılık yapmışlardır sonra fabrika kurmuşlardır. Şu anda da gayet iyi durumdalar ve birçok insana istihdam sağlıyorlar. Ayrıştırarak, bir şehri ikiye bölerek hele hele böyle stratejik bir şehri ikiye bölerek ne yapmak istiyor anlamış değilim. Bir defa bütünleşerek güçlü oluruz” dedi.

Bir cevap yazın