Meslek komiteleri sorunlarını masaya yatırdı!

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) Mart ayı Müşterek Meslek Komite toplantısı pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter ile istişarede bulunan meslek komitelerinin temsilcileri, bölgede tespit edilen sorunları ve çözüm önerilerini görüşerek aldıkları kararları yönetim kuruluna iletti.

İTSO olarak, pandemi sürecinde dijitalleşme konusunda yaptıkları çalışmalardan bahseden İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, “Yönetim Kurulu olarak, hem bölgemize hem de odamıza katkı sağlama konusunda çalışmalar yaparken, meslek komitelerimizin yönlendirmeleri de bizlere önemli ölçüde yardımcı olmaktadır. COVID-19, dünya genelinde oluşturduğu sağlık tehdidinin yanı sıra günlük yaşantımızı, iletişim yöntemlerimizi ve iş yapış modellerimizi de değiştirdi. Dijitalleşmenin anahtarı olarak nitelendirilen; nesnelerin interneti ve 5G gibi kavramlar hayatlarımıza hızla dâhil oldu. COVID-19 ile hızlanan dijital dönüşüm ile kullanımı daha da artan akıllı uygulamaların, yalnızca pandemi krizi döneminde değil, bundan sonra da hayatımızın önemli bir parçası olacağını tahmin ediyoruz. Bu sürece uyum sağlayabilmek adına, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de, dijitalleşme konusunda gerekli gayreti gösteriyoruz. Üyelerimizin salgın dönemini minimum hasarla atlatabilmesi için; ‘5 Yıldızlı, Akredite Oda’ statümüzle tüm hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde sağlayabilme gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekonomik durgunluğun yaşandığı bu süreçte, sizlerin istek ve taleplerini üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla ilgili bakanlıklara bildirilmek üzere gerekli kanalları kullanarak iletişimimizi kesintisiz devam ettiriyoruz. Devletimiz nezdinde verilen desteklerin yanında, üyelerimizin finansmana erişimine çözüm olacak, uygun faiz oranlarıyla kredi imkânlarından faydalanmalarını kolaylaştıracak uygulamaları bankalarımızla imzaladığımız protokollerle sağlamaya devam ediyoruz. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Şekerbank ile protokol imzalayarak, üyelerimizin uygun kredi imkânlarından yararlanmalarına katkı sağlıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın