Hatay tarımını bereketlendirecek toplantı

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, ilçe ziraat odası başkanları ile biraraya gelerek, üreticilerin sorun ve çözüm önerilerini değerlendirdi.

İlin tarımsal sorunlarını belirleyen toplantıya İl Müdür Yardımcıları, koordinasyon ve tarımsal veriler şube müdürü, Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı ve aynı zamanda Belen Ziraat Odası Başkanı Selahattin Yalman, Antakya, Defne, Erzin, Altınözü, Yayladağı, Kumlu, Reyhanlı ve Hassa ziraat odası başkanları katıldı. 

Belirledikleri sorunları raporlaştırarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletileceklerini ifade eden İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, “Hatay tarımının sorunlarını hep birlikte masaya yatırıp çözüme kavuşturmak amacıyla bir araya geldik. Çiftçilerin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi, sorunlarına çözüm üretilmesi noktasında önemli bir rol üstlenen ziraat odaları ülkemizdeki en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyor. Tarımın bereketlendiği şehir Hatay’ı bulunduğu noktadan daha ileriye taşımakla birlikte rekabet edilebilirliği sağlamak ve kaynaklarımızı etkin kullanmak için yeni projelere ihtiyacımız var. Hatay sahip olduğu gıda, tarım ve hayvancılık potansiyeli ile hedeflenen vizyona en üst seviyede katkı sağlayacak illerden biri konumundadır. İl Müdürlüğü olarak İlimiz vizyonuna katkı sağlayacak projelere Bakanlığımızın da yardımlarıyla desteklemeye hazırız” dedi.

Ziraat Odası Başkanları tek tek söz alarak üreticilerin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Bir cevap yazın