Hatay’da çiftçiler de artık okullu!

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Uluslararası Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) işbirliğiyle yürütülen istihdam Projesi kapsamında açılan Uygulamalı Çiftçi Okulu’nda zeytin, çilek ve pamuk yetiştiriciliği eğitimleri başladı.

Uygulamalı çiftçi okulundaki ilk eğitim gününde, Uygulamalı Çiftçi Okulları kolaylaştırıcıları ve çiftçilere Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, FAO Türkiye Program Sorumlusu Sheikh Ahaduzzaman, FAO Türkiye Ulusal Operasyon Sorumlusu Şebnem Gürbüz, Operasyon Sorumlusu Shaile Tarannum, İl Müdürlüğü FAO Proje Koordinatörü Fikriye Mavi ve Proje Finans sorumlusu Murat Özsayar da eşlik etti.

Uygulamalı çiftçi okulu için Hatay’a gelen FAO Türkiye Program Sorumlusu Sheikh Ahaduzzaman, Uygulamalı Çiftçi Okulu sorumluları ve teknik personellerinden zeytin yetiştiriciliği, pamuk yetiştiriciliği ve çilek yetiştiriciliği konusunda bilgiler alarak, yetiştiricilerin konu ile ilgili sorularını cevaplandırdı. 

Arazide uygulama çalışmalarına katılan  FAO Türkiye Program Sorumlusu Sheikh Ahaduzzaman ve beraberindeki ekibe teşekkür eden İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, “Bakanlığımızın uyguladığı desteklemeler ve üreticilerimizin gayretiyle ilimizde faaliyete başlayan Uygulamalı Çiftçi Okulu’nda 75 kişi zeytin, çilek ve pamuk yetiştiriciliği eğitimleriyle kalifiye meslek sahibi ve yetiştirici olacak, üretime de büyük artış sağlayacak. FAO tarafından desteklenen eğitim projeleri ile de verim ve kalitenin arttırılması hedeflenmektedir. FAO ekibine ve kursiyerlerimize katılım ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

FAO Türkiye Program Sorumlusu Sheikh Ahaduzzaman, çiftçi okulu, eğitim gören kursiyerlerin istihdam edildiği işletmelerin adından il müdürlüğünü ziyaret etti.

Bir cevap yazın