Girişimci kadınlar EXPO’ya tam destek

Hatay Kadın Girişimciler Derneği(KAGİD) Başkanı Tuban Öztürk ve üyeleri, Medeniyetler Bahçesi temasıyla kapılarını tüm dünyaya açacak Expo 2021 Hatay’ın Antakya-Defne bölgesindeki fuar alanını inceledi.

HBB Genel Sekreter Yardımcısı ve EXPO 2021 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar’ın öncülük ettiği ziyarette Hatay KAGİD üyeleri, 209 dönümlük arazi üzerinde yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

EXPO, iç turizmi için büyük bir adım

Amfi tiyatrodan biyolojik gölete, arkeoparktan gastronomi merkezine kadar tüm alanları kadın girişimcilerle paylaşan EXPO 2021 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar, “Şehrimizin var olan tıbbi aromatik ve endemik bitki çeşitliliği ile kesme çiçek ve fidancılıktaki zenginliğini dünya ile paylaşmak istiyoruz. EXPO, Hatay’ın iç turizmi için büyük adım olacak” derken, haziran ayı itibariyle fuar alanlarında etkinliklere başlayacaklarını ifade etti.

EXPO, kadın girişimcileri heyecanlandırdı

Hatay KAGİD olarak Expo organizasyonunun şehre büyük değer katacağına inandıklarını ifade eden Tuban Öztürk, “Burada olmak, Hatay’da olabilecek dinamikleri hissetmek bizi çok heyecanlandırdı. Kadın girişimciler olarak burada ne yapabiliriz? İstihdam olarak kadınlar için ne gibi programlar var öğrenmek için buradayız. EXPO’dan sonra Hatay’a kalacak bu güzel tesisleri görmek bizi çok mutlu etti” diyerek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öztürk, EXPO’da kadın istihdamı konusunda HBB’den belirli bir kota talep edeceklerini de ifade ederek, kadın girişimciler olarak organizasyonun her aşamasında olmak istediklerine değindi.

Bir cevap yazın