Milletvekili Hüseyin Yayman’ın ‘Hatay Sevdası’na şahit oldum

Tarih: 21 Şubat 2021
Pazar sabahı…

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın daveti üzerine Saat 09.00’da Kırıkhan’da buluşup Hassa’ya doğru yola çıktık. Hassa Belediye Binası’nda Kaymakam Ahmet Korkmaz, Belediye Başkanı Mehmet Karataş, muhtar ve vatandaşlar bizi bekliyordu.

Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Dairesi Başkanı İbrahim Yüzer, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç da; Milletvekili Yayman’la birlikte toplantılarda hazır bulundu.

Hassa’daki ağaçlandırma ve özellikle zeytin ağaçlarının köylülere dağıtımı konularında hem belediye başkanı, hem muhtarların, hem de vatandaşların görüşü alındı. Yayman’ı bağrına basan Hassalılar, “Böylesine çalışkan ve hizmeti esas kabul eden bir milletvekilimiz olduğu için çok şanslıyız” ifadeleriyle sevgilerini gösterdi.

Hassa’nın kaderi değişiyor

Hassa ilçesindeki ağaçlandırma sahalarında gezdikçe, iki yılda 30 bin civarında yeni zeytin ağacının da varlığını görünce verilen hizmetin geldiği noktayı gördük. Belediye Başkanı Mehmet Karataş’ın buradaki başarısını da gözardı etmemek gerek.

Hızlı hareket ediyorduk. Daha gidecek çok yolumuz olduğunu söyleyen Hüseyin Yayman’ın heyecanını da gözlemledim. Yol boyunca 90 kilometrelik yolun her iki tarafına dikilen çınar ağaçlarını gösterirken Milletvekili Yayman’ın sevincini tarif etmek mümkün değil.

Hizmet işte böyle olur

Hassa’ya gidip de Haydarlar Volkanik Gölü’nü görmeden olmazdı. Yayman’ın bu gölün keşfinde ve çevre düzenlemeleri konusundaki çabalarını dinlerken, vatandaşların takdirlerini fazlasıyla işittik.

Bundan sonraki istikamet Kırıkhan oldu. Yayman’ın davetiyle bölgeye gelen Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Daire Başkanı İbrahim Yüzer’in büyük çabaları hemen fark edildi. Yöre insanı olmasının da katkılarıyla tüm imkânları seferber eden Yüzer, hiçbir talebi boş çevirmedi.

Kırıkhan’ın şansı tutmuş

Kırıkhan’da bu kez bizi Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar karşıladı. Kırıkhan’ın çehresini değiştiren projelere imza atan Yavuz’a en büyük desteği Hüseyin Yayman’ın verdiğini herkes konuştu.

Kırıkhan’ın akciğeri konumundaki ormanlık alanın yepyeni çehresiyle vatandaşlara kazandırılmasındaki yoğun temponun sonucunda Kırıkhan Halkı kazanacak. Mükemmel bir park için hesaplar yapıldı bile…

Kırıkhan’dan ayrılma zamanı artık. Yayman’ın hızına yetişmek çok zor. İstikametin Samandağ İlçesi ve yatırımlara destek vermek olduğunu öğreniyorum. Gündemdeki projenin, Samandağ’da bulunan Hızır A.S. türbesi ve çevre düzenlemesiyle ilgili neler yapılabileceğini konuşmak olduğunu öğrendik.

Samandağ’da örnek buluşma

Samandağ’da bizi Kaymakam Murat Kütük ve Belediye Başkanı Refik Eryılmaz karşıladı. Türbenin etrafına mükemmel bir proje hazırlanıyor ve Hüseyin Yayman tam destek veriyor. Yemyeşil alanların olduğu ve türbeye yakışan bir Millet Bahçesi için görüş alışverişi yapıyorlar.

Başkan Eryılmaz, çevre yolu ve diğer hizmetlerle ilgili taleplerini iletince, Milletvekili Yayman’ın verdiği candan desteği görünce ‘Hizmet anlayışının partilerüstü olması gerektiğinin örneği bu’ dedim.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın, ilçeyle ilgili her talebine destek sözü veren Hüseyin Yayman’ın samimiyeti çok netti. Başkan Eryılmaz da bunu her fırsatta zaten dile getirdi ve teşekkür etti.

Hoşgörü anlayışı çok yüksek

O kadar çok koşuşturduk ki; günün nasıl geçtiğini bile anlayamadım. Akşam saatleri olmuştu ve dönüş yolculuğu başladı. Antakya’ya geçerken, milletvekili Yayman’a ‘Ak parti ve CHP’li belediyelere hizmet olarak aynı bakışla hareket ediyorsunuz’ deyince, “Bizim Hatay Sevdamız her şeyin üzerindedir” dedi Hüseyin Yayman.

Burada önemli bir tırnak da Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç için açmam gerek. Bölgeyi çok iyi tanıyan ve büyük bir aşkla görevini yaparken, nasıl da koşuşturduğunu mutlaka aktarmalıydım.

Hatay Sevdası işte öyle bir şey

Günün sonunda; Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın en büyük özelliğinin vaat vermek değil, hizmetleri an be an takip etmek olduğunu öğrendim bu gezilerde. Bürokratlardan ve yöneticilerden laf değil, icraat istediğini her fırsatta dile getirirken kararlılığını da gördüm Yayman’ın.

Tam bir Hatay Sevdalısı portresi çizen Hüseyin Yayman; bürokrasiyi de iyi biliyor, halkı da iyi biliyor, devleti de iyi biliyor. İnsan sevgisinin kutsallığına inanan ve milletin bir ferdi olduğunu hiç unutmayan yapısını ifade ederek, tatil günündeki hizmet kervanının yolculuğuna nokta koyuyorum.

Bir cevap yazın