Arsuz’un ‘Medeniyetler Bahçesi’ ilçeye değer katacak!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Nihat Tazearslan, Expo 2021 Genel Sekreteri İhsan Çakar, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok ve HBB daire başkanları, 10 Aralık’ta kapılarını tüm dünyaya açacak Expo’nun İskenderun-Arsuz bölgesindeki alanını inceledi.

Heyet, inşaatların yapım aşamalarını, yerleşim alanlarının son durumunu ve hazırlıkları yerinde gözlemleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Expo’nun İskenderun-Arsuz bölgesindeki 100 dönümlük alanında incelemelerde bulunan Genel Sekreter Tazearslan ve beraberindekiler çalışmaların istenilen düzeyde olduğunu ifade etti.

Hatay’ın uluslararası arenadaki tanıtımına büyük katkı sağlayacak organizasyonun bu noktadaki alanında UNESCO tarafından tescillenmiş dünya şehirlerinin mutfakları yer alacak.

İskenderun-Arsuz bölgesindeki yerleşkeye gelen dünya mutfakları, kendi ülkelerinin lezzetlerini ve mutfak kültürlerini ziyaretçilere sunacak. Bu mutfak ve bahçelerin şehre ve bölgeye katacağı değer 6 ay ile sınırlı kalmayacak ve İskenderun’da gözler önüne serilecek. Ayrıca bu bölgede her türlü sanatsal faaliyetin yapılacağı 10 bin kişilik bir alan olacak. Her yaştan ziyaretçinin keyifli vakit geçirebileceği eğlence alanları da burada yer alacak.

Medeniyetler Bahçesi temasıyla binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapacak Expo için Hatay’a gelecek misafirler, Antakya ve İskenderun bölgelerindeki Expo alanlarında Hatay’da yaşamış on üç ayrı medeniyetin izlerini görme şansı elde edecek.

Bir cevap yazın