Bu tesis Karaağaç’a hayat verecek!

Arsuz’a bağlı Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)’ne ait atıl durumdaki turistik tesis, özel sektöre kiraya verilmek suretiyle yeniden halkın kullanımına açılıyor.  Tesisi 20 yıllığına kiralayan Antiochia Firması ortakları Bestami Taner ve Behçet Alkan, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’yı ziyaret ederek, tesisle ilgili projeleri hakkında bilgiler aktardı.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, tesislerin bir an evvel yenilenmesi ve halkın kullanımına kazandırılması için kendilerine her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, tesisin ilçe halkına kazandırılmasında katkısı bulunan Hatay Valisi Rahmi Doğan, milletvekilleri, Toprak Mahsulleri Ofisi ve firma yetkilileri ile emeği geçen herkese ilçe adına teşekkür etti.

Arsuz sınırları içerisinde olan tesisin sezona yetiştirilmek suretiyle halkın hizmetine açılması için çok hızlı bir şekilde çalışmalara başlandığını ifade eden Kaymakam Sarı, denize sıfır noktada bulunan ve İskenderun’a da çok yakın bir konumda bulunan tesisin yoğun talep göreceğini belirtti.

Bölgedeki girişimcilerinden zaman zaman bazı tesislerin kamuya kazandırılmasına yönelik taleplerin geldiğini ifade eden Kaymakam Sarı, kurumca özel sektöre 20 yıllığına kiralanmış olan TMO tesislerini girişimcileri bölge halkından olan Antiochia Firması tarafından restore edileceğini söyledi.

Firma ortakları Bestami Taner ve Behçet Alkan da 43 dönümlük Toprak Mahsulleri Ofisi sosyal tesislerinde 60 oda ve yaklaşık 140 yatak, havuz, restorant, kır düğün salonu, çim saha ve halı saha ile günübirlik halkın kullanabileceği mesire alanı ve restorantın bulunacağını dile getirdi.

Bir cevap yazın