Arsuz Cami projesinde ortak görüş

Bir televizyon programında; Arsuz’da yeni yapılacak cami projesiyle ilgili konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, konunun uzlaşma ile çözüme kavuştuğunu söyledi. Hatay Valiliği ile Arsuz Belediyesi’nin görüşmeleri ve anlaşmaları sonrasında cami projesinin büyükşehir meclisine geldiğini anlatan Başkan Savaş, bu konuya açıklık getirdi.

Cami yeriyle ilgili her iki kurumdan alınan görüşler doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Başkan Savaş, “Bu konuda Sayın Valimiz beni aradı ve bilgilendirdi. Ayrıca Arsuz Belediye Başkanımız ve CHP Hatay Milletvekilimiz Suzan Hanım geldiler konuştuk konuyu. Mecliste de tartıştık. Konu ibadet yeri olunca hassas bir konu oluyor ve bu hassas konuyu işlerken de itinayla ve nezaket çerçevesinde işlemek gerekir.  Bence meclis bunu çok iyi yaptı. Orada sayın valimiz, milletvekilimiz ve belediye başkanımızın ifade ettiği şu; ‘Biz anlaştık’ dediler. Yer ve şekil konusunda anlaştık dediler” ifadelerini kullandı.

İmar Komisyonu’nun konuyu çalışıp meclise getirdiğini vurgulayan HBB Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Canan Karaciğer’in bir teklifi olduğunu hatırlatarak, “Canan bey bu konuda belli çekinceleri olduğunu, bir işadamımızın oraya yakın uygun bir arsası olduğunu ve ondan bu arsayı istersek verebileceğini söyledi. Daha sonra ben bütün grup başkanvekillerimizin görüşlerini aldım.  Başkanvekillerimizin görüşleri gayet net. Ben de sonuç itibariyle şunu talep ettim meclisimizden. Madem ki sayın valimiz, milletvekilimiz ve belediye başkanımız bu konu üzerinde belli bir çerçevede buluşmuş, biz bunu karara bağlayalım ama Canan beyin ifade ettiği yer konusunda eğer bir mutabakat olup o yeri de hayırseverimiz verirse biz mutabakat çerçevesinde meclisi hızlı bir şekilde olağanüstü davet ederiz. Bu konuda elimizden geleni yaparız. Burada iş inanç boyutuna geldiği zaman hakikaten konu çok hassas oluyor.  Ve özellikle de kötü niyetli insanlar için bir malzeme oluyor! Biz onlara laf vermemeye gayret ettik. Bence meclis o gün çok sağduyulu davrandı. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın