Günde 3 ton üretilen kömbeye patent!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA), Hatay Kömbesi ile Kırıkhan Siyah Havucunun coğrafi işaret tescili için sözleşme imzaladı. DOĞAKA’nın 2020 Yılı Kasım-Aralık Dönemi Programı kapsamında coğrafi işaret tescilinin alınmasına yönelik teknik destek projelerinin yanı sıra proje döngüsü eğitimi ile ilgili iki teknik destek projesinin sözleşmelerine DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdülkadir Teksöz ve Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Numan Bölükbaşı ile Yeşilay Cemiyeti Hatay Şube Başkanı Hidayet Şişkin arasında imzalandı.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur yıldız, söz konusu projelerin bölgeye hayırlı – uğurlu olmasını dilerken, Hatay için daha bir çok projeyi desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz de Hatay Kömbesi’ne coğrafi işaret alınmasının önemine dikkat çekerek, “DOĞAKA ile beraber, Hatay Kömbesi’nin coğrafi işaretinin alınması için sözleşme imzaladık. HESOB’a bağlı, Hatay’da 543 tatlıcı ve pastane bulunmaktadır. Bu üyelerden 200 işletmede Hatay Kömbesi imal edilmektedir. Günde 3 ton üretilmektedir. Yıllık imalat ise 780 tona ulaşmaktadır. Her işletmede ortalama 3 kişinin çalıştığı hesaba katıldığında Hatay Kömbesi imalatı 600 kişiye istihdam kapısı olmaktadır. Hatay’ımıza hayırlı olsun”  dedi.

Bir cevap yazın