13 medeniyetin birikimi EXPO’2021’de

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla ev sahipliği yapmaya hazırlandığımız EXPO2021’in Antakya ve Arsuz’daki iki ayrı merkezinde devam eden çalışmalarla ilgili gelinen son noktayı paylaştı.

Arsuz’daki fuar alanın yüzde 90, Antakya’daki alanın ise yüzde 80 civarında tamamlandığını belirten Savaş, EXPO alanları ile Hatay’ın festivaller şehri olacağını ifade etti.

EXPO alanlarındaki çalışmaların beklenenden çok iyi şekilde ilerlediğini ifade eden Başkan Savaş, “EXPO, 10 Aralık’ta başlayacak ama 2022 yılı boyunca çok güzel organizasyonlar olacak. Hatay, festivaller şehir olacak. Expo alanlarında müzik, gastronomi vb. festivaller yapacağız. 13 medeniyetin birikimini Expo aracılığıyla paylaşacağız. EXPO Arsuz alanı uluslararası şehir bahçeleri, uluslararası gastronomi merkezi, botanik bahçesi, expo meydanı, biyolojik gölet, gastronomi atölyesi ile doğal hazinelerle dolu Hatay’a özgü bitki ve çiçeklerin yanısıra tüm güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor olacak. Çalışmaları yüzde 80 tamamlanan Antakya EXPO’da da Botanik Akademisi, Yerel Zanaatlar Akademisi, Sanat ve Kültür Sokağı, sergi alanları, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi, Bitki Müzesi ve Doğal Bitki Bahçesi, tarihi mimariden ilham alan 5.000 kişilik Amfitiyatro ve Antakya’nın Defne kent meydanı çalışması sırasında bulunan arkeolojik kalıntıların sergilendiği Arkeopark Alanı bulunacak ve ilimizin kültürel ve tarihi mirasına uygun olarak dizayn edilen bu iki fuar alanı Hatay’ın dünyaya tanıtılmasına büyük katkı sunacak” dedi.

Bir cevap yazın