Hatay’daki vaka sayılarında ciddi düşüş!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, il genelinde koranavirüs vakaları ve hastalığın seyri hakkında açıklama yaptı. Hatay MKÜ Tıp Fakültesi’ndeki hekimlerden aldığı bilgileri paylaşan Savaş, vaka sayılarında düşüşün devam ettiğine vurgu yaparken, hastalığa bağlı olarak günde 5-6 ölüm gerçekleştiğine dikkat çekti.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ‘Aşı olun’ çağrısını yineleyen Başkan Savaş, “Şubat ayı ile başlayan düşme devam ediyor. Çok yüksek oranda vaka sayısı yok. Hastalığa bağlı olarak günde 5-6 ölüm gerçekleşiyor. Korunma konusunda sağduyulu olmak zorundayız. Yaşamımıza bir süre daha böyle devam edeceğiz gibi görünüyor. Virüsle karşılaşan her 4 kişiden 3’ü hastalığın semptomlarını göstermediği için daha dikkatli olmalı ve önlemlere riayet etmeliyiz. Aşılama başladı, ben de aşı oldum. Ülkemizde uygulanan aşının antikor oluşturma seviyesi diğer aşılara göre daha düşük olsa da ben herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum” dedi.

Hatay’da şu ana kadar 54 bin 611 kişinin aşı olduğunu bilgisinin paylaşılması üzerine Savaş, “Sağlık Bakanlığımız bu süreçte ortalamanın biraz altında bir başarı elde etti. Kuzey Kore ve bazı Uzak Doğu ülkelerinde vaka görülmedi. Amerika ise çok başarısız oldu” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın