Şubat sıcağı sona eriyor!

Yılın en soğuk aylarından biri olmasına rağmen, son yılların en sıcak kış günlerinin yaşandığı Şubat ayında baharı aratmayan sıcak hava sona eriyor. Hatay il genelinde günlerdir 20 dereceyi aşan hava sıcaklığının, Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisiyle 5-8 derece düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının salı gününden itibaren hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına ve yer yer altına ineceği tahmin edilirken, buzlanma ve Zirai Don uyarısı yapıldı.

16 – 23 Şubat tarihleri arasında yaklaşık bir hafta sürmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava ile ilgili yapılan meteorolojik değerlendirme şöyle, “Halen mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren azalacağı tahmin ediliyor. Bölgemize Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisiyle birlikte sıcaklıkların Salı gününden itibaren hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalarak, mevsim normalleri civarına ve yer yer altına ineceği tahmin ediliyor.

Hatay için 10 günlük hava tahminleri:

Bir cevap yazın