Lütfü Savaş’tan ‘Korona’ müjdesi!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, il genelindeki koronavirüs vaka sayılarında azalma olduğunu açıkladı. İl genelinde koronavirüs kaynaklı günlük ölüm rakamlarının 55’ten 5’e düştüğünü söyleyen Başkan Savaş, vatandaşlardan tedbirleri elden bırakmamalarını tavsiye etti.

Başkan Savaş, güzel günlerin yakın olduğunu belirterek, “Hastalık sebebiyle gerçekleşen vefat sayılarında azalma var. Şu anda günde ortalama 5 vatandaşımız hastalık sebebiyle vefat ediyor. Bu sayı geçen zamanlarda 55’e kadar yükselmişti. Vaka sayılarında azalma var ama tedbiri elden bırakmamalıyız. Virüs belki yok olmayacak ama daha rahat günleri karşılamamızın yakın olduğuna inanıyorum” dedi.

Koronavirüs aşısının toplum sağlığı açısından önemine değinen Başkan Savaş, “Şehrimize 23 bin civarında aşı geldi. Aile hekimimiz tarafından arandıktan sonra Sağlık Bakanlığına bağlı toplum sağlığı merkezinde aşı oldum. Yapılan aşı inaktif ve bizi tahrip etmeyecek bir aşıdır. Bireylerin antikor seviyesinin yükselmesi toplum sağlığı açısından çok önemlidir. Bunun için vatandaşlarımızın aşı yapılmasını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın