Arsuz’da selin tahribatı çok fazla!

Arsuz’da uzun süren sağanak yağış sele dönüştü, dere yatağının taşmasıyla bir çok tarım arazisi sular altında kalırken, Arsuz Çayı’nda demirlenen 6 balıkçı teknesinde maddi zarar oluştu. Gece boyu devam şiddetli yağışlar ver fırtınanın yol açtığı hasar, gün ağarınca ortaya çıktı.

AFAD, Arsuz Belediyesi ve HBB ekipleri gece boyu selin etkilerini minimuma indirmek için çalışmalar yaparken, büyük felakete dönüşebilecek taşkını hızlı müdahalelerle engellemeye çalıştı.

Sel haberini alır almaz vakit kaybetmeden Arsuz’a geçen AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Belen Kaymakamı ve Arsuz Kaymakam Vekili Hayrettin Baskın ve beraberinde İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz İlçe Tarım Müdürü Serkan Yılmaz ve DSİ Bölge Sorumlusu Hüseyin Murat ile birlikte Arpagedik ve Hüyük Mahallelerinde kuvvetli fırtınadan ve yağıştan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Devletin tüm birimleriyle sahada olduğunu ifade eden Milletvelili Özel, Devlet Su İşlerine bağlı ekiplerin de su taşkınlarına karşı önlemleri aldığını belirterek, Arsuzlular’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bir cevap yazın