Kuş cennetine 9 kala!

Hatay’da yeni kuş türlerini tespit etme peşinde olan ünlü kuş dedektifi Emin Yoğurtçuoğlu, Reyhanlı Barajı’nda yaptığı 3 saatlik keşifte 80 yeni kuş türü tespit etti. Göçmen kuşların geçiş noktasında yer alan ve onlara yuva olan Reyhanlı Barajı’nın kuş cenneti olması için 9 kuş türü daha tespit edileceğini söyleyen Yoğurtçuoğlu, yaz kuşu olan Mahmuzlu Kızkuşu’nun bölgede kışı geçirdiği de söyledi.

Kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısı Emin Yoğurtçuoğlu, Hatay’da yaptığı çalışmalarla ilgili şu açıklamayı yaptı, “3 saatte 79 tür gördük bile! Alandaki bir günde görülen en yüksek tür sayısı 87. 9 tür daha görürsek yeni Amik Gölü kuş cenneti (Reyhanlı Barajı) Bunu yazarken 80.türü gördüm. Fotoğraftakiler Ak kanatlı Sumru, Arapbülbülü, Yalıçapkını ve Ak pelikanlar. Yaz göçmenlerimizden Mahmuzlu Kızkuşu da sürpriz oldu. Kışı burada geçiriyorlar” dedi.

Kumlu Kaymakamı Ercan Kayabaşı’nın da gözleme eşlik ettiği çalışmada Yoğurtçuoğlu, alanın korunması için tam seferberlik ilan eden Kayabaşı’na teşekkür etti.

Bir cevap yazın