HADO, ilkbahara demir attı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  Hatay’ı Kıbrıs, Mersin, Beyrut’a deniz yoluyla bağlayacak olmasının yanısıra Türk Bayrağı’nı Akdeniz’de dalgalandıracak olan HADO’nun ilk seferini ilkbaharda gerçekleştireceğini açıkladı.

Arsuz Madenli Barınağı’ndaki gümrük binasının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Savaş, HADO’nun şehrin ticaret ve turizmine büyük katkı sunacağını söyledi.

Hatay’ın savaşın ortasında bir şehirmiş gibi algılandığını hatırlatan Başkan Lütfü Savaş, “Hatay savaşın ortasında gibi gösteriliyordu. 9 yıldır ekonomik, sosyolojik ve psikolojik anlamda sıkıntı yaşayan şehrimizin moral ve motivasyon göstergelerini yükseltmek zorundayız. Expo için çalıştık ve aldık. UNESCO tarafından da Gastronomi Şehri ilan edildik. Denizden daha iyi faydalanabilmek; Hatay’ı ticaret, turizm merkezi yapabilmek ve tanınırlığını arttırmak için Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projemizi başlattık. İlkbahardan itibaren Lübnan’a belki İsrail’e, Kıbrıs’a ve Mersin’e gemilerimiz gidip gelecek. Amacımız Hatay’ın turizm ve ticaret hacmini arttırmak ve bu kadar sıkıntı içindeki vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek” dedi.

Bir cevap yazın