Başkan Savaş’tan aşı açıklaması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’daki koronavirüs vakaları ve hastalığın seyri hakkında yaptığı açıklamada, koronavirüsün il genelinde gerileme safhasında olduğunu ve kentteki vaka sayılarında azalma gözlendiğini söyledi.

Hatay’da hastalık sebebiyle gerçekleşen ölüm vakalarının da azaldığını sözlerine ekleyen Savaş, 15-20 güne kadar vaka sayısının minimum seviyeye düşeceğini belirtti.

 “Aşı olacağım”

Aşı olup olmadığı sorusuna da samimiyetle cevap veren Lütfü Savaş, “Hekim kimliğine de sahip olduğumuz için aile hekimimiz hem beni hem eşimi aşı için aradı. Antikorum var ama aşı olacağım. Aşıyı ne kadar çok kişiye ulaştırabilirsek o kadar başarılı oluruz. Aşılanmayı belli bir düzeye getirebilirsek pek çok sektör açılabilir. Hizmet sektöründeki birçok işletme açılabilir, hatta spor karşılaşmaları da seyircili oynanabilir. Aşıdaki başarı, aşılanma oranı ve aşıya verilen reaksiyon önümüzdeki günleri belirleyecek. Sağlığın ve bilimin olduğu yerde siyasetten uzaklaşıp bilimin ışığında çalışabilseydik Türkiye bu kadar sıkıntıyla karşı karşıya gelmez ve birçok insanımızı kaybetmezdik” dedi.

Bir cevap yazın