Bu geceye dikkat!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri kapsamında Doğu Akdeniz’de beklenen kuvvetli yağış ve fırtına dolayısıyla vatandaşları uyardı.

AKOM’dan yapılan açıklamada, Hatay’ın batı ilçelerinde bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına beklendiği bildirildi. Samandağ, Yayladağ, Arsuz, İskenderun ve Dörtyol’un bu gece saatlerinden itibaren rüzgarın etkisinde olacağı belirtilen açıklamada, rüzgarın kuvvetli fırtınaya dönüşmesinin beklendiği vurgulandı.

Olası fırtınanın, Pazartesi günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülürken, Doğu Akdeniz’de fırtına uyarısının yanısıra bölgenin kuzeyinin yüksek kesimlerinde (Toroslar) yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden, sel, su baskını, kar yağışı olan yerlerde buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar ile kıyı kesimlerde yıldırım tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

HATSU ise, “Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ekiplerimiz teyakkuz halindedir. 112 ile 444 12 06, 153 ve 185 numaralı hatları arayarak bize ulaşabilirsiniz” bilgisini paylaştı.

Bir cevap yazın