Suyun kalitesi içilebilir değil!

Aslantaş Barajı’ndaki suyun İskenderun’a neden getirilmediğine dair açıklama yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Aileme içirmeyeceğim suyu Hatay halkına içirmem” diyerek, suyun gerekli kriterleri taşımadığına dikkat çekti.

İskenderunluların umutla beklediği Aslantaş Barajı’ndaki suyun 13 farklı noktadan kirlendiğini vurgulayan Başkan Savaş, “Osmaniye’deki iki ayrı noktadan çıkan su, ırmaklar aracılığıyla baraja taşınıyor. Yapılan incelemelerde biyolojik ve kimyasal oksijen değeri normal seviyenin altında çıkması gerekir. Bu konudaki kanun ve yönetmelik; ‘Kanalizasyon karışan su tesiste arıtılsa bile içme suyu olarak kullanılmaz’ diyor. Bana bu konuda baskı yapanlar, kanun dışı iş yapmamı istiyor. Bunun bir de vicdani yönü var. İçmeyeceğim ve aileme içirmeyeceğim suyu Hatay Halkı’na içirmem” diyerek, daha maliyetli bile olsa kuyulardan su çekmeye devam edeceklerini kaydetti.

“Hatay susuz kalabilir”

Kurak geçen kış mevsimi ve yaşanan su sıkıntısı dolayısıyla Karaçay Barajı’nda ve birçok noktada su seviyesinin çok düştüğünü söyleyen Başkan Savaş, “Eğer önlem almazsak tüm Hatay susuz kalabilir. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlandığında vatandaşlarımızla paylaşacağız. Mevcut suyumuzu verimli ve tasarruflu kullanmalıyız” diyerek, vatandaşları uyardı.

Bir cevap yazın