İlk çalışmayı Ulu Önder Atatürk ve İsmet İnönü yapmış!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, defalarca dile getirdiği İskenderun’un Serbest Bölge ilan edilmesi ile ilgili çağrısına iktidarın kulak tıkadığını söyledi. Konuyla ilgili çalışmaların Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü tarafından başlatıldığını ve 1956 yılında Resmi Gazete’de yayınlandığını ifade eden Başkan Savaş, Hatay’daki ekonomik krize dikkat çekerek, İskenderun’un Serbest Bölge ilan edilmesinin birçok sektörü canlandıracağına vurgu yaptı.

Hatay’ın ve Hatay halkının elde ettiği geliri artırmak için yeni yollar aradıklarını ve bunları hayata geçirmek için çabaladıklarını ifade eden Lütfü Savaş, “Bildiğiniz tüm yolar kapalıysa ya yeni yol bulmalısınız ya da yeni yol açmalısınız. İskenderun’un Serbest Bölge ilan edilmesi gerektiğini defalarca dile getirdik. Bu konunun gerekliliği ile ilgili çalışmaları Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başlatmış. Celal Bayar’ın imzasıyla 1956’da Resmi Gazete’de yayımlanmış. Ancak Cumhuriyet tarihinde en uzun süre iktidarda kalan bu zihniyet bu duruma kulak tıkıyor” dedi.

Antakya OSB’de 12 firma kapattı

 Çiftçi sayısının Türkiye’de yüzde 49 azalırken, Hatay’da yüzde 69 oranında azaldığını söyleyen Savaş, “Antakya OSB’deki firma sayısı 63’ten 51’e düştü. Firmalar ya kapandı ya konkordato ilan etti. Sadece OSB’de 300 kişi işsiz kaldı. Enerji tüketimleri yüzde 70 azaldı. Hatay’dan Suriye’ye günde 250 TIR gidiyordu. Şimdi bu sayının çok uzağındayız. İskenderun’un Serbest Bölge ilan edilmesi birçok sektörü yeniden canlandırır” dedi.

Bir cevap yazın