Bin 868 kişiyi kaybettik!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2020 yılında tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınının Hatay’daki yansımalarını ve vefat sayılarını açıkladı.

1 Mart-31 Aralık 2020 tarihleri arasında Hatay’da Covid-19 vakası sebebiyle bin 868 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade eden Başkan Savaş, Büyükşehir Belediyesi olarak pandemi sürecinde yapması gerenleri yaptıklarını, merkezi hükümetin ise Hatay’da gerekli önlemleri almadığını söyledi .

Hatay’da artan vakaların önüne geçmek için defalarca 15 günlük izolasyon çağrısında bulunduğunu söyleyen Başkan Savaş, “Pandemi konusunda herkesi elini taşın altına koymaya davet ettim. ‘Hayat eve sığar’ demek kolay. Ancak insanların ihtiyaçlarını karşılamadan ‘Evde kal’ diyemezsiniz. Biz belediye olarak üstümüze düşen her şeyi yaptık. 17 bin aileye ihtiyaçlarını gidermesi için kart dağıttık. Çocuklarımızın eğitimle ilgili ihtiyaçlarını karşıladık. 5 bin aileye her gün ekmek dağıttık. Hatay’da 55 bin aile temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. 19 yıldır ülkeyi yönetenler bu durumu görmezden gelerek bizi eleştiremezler” dedi.

Bir cevap yazın